Waarom is het volume van Bakkt’s cash-settled Bitcoin Futures verdubbeld?

Bakkt’s cash-settled Bitcoin futures werden in december 2019 op verzoek van de bevolking gelanceerd. Fysiek afgewikkelde Bitcoin-futures stelden handelaren bloot aan het risico om het actief aan te houden en vlogen niet bepaald onder de handelaren in derivaten.

Ondanks de aanvankelijke blokkades zijn de Bitcoin-futures met contante betaling in de afgelopen zes maanden verdubbeld in volume. Wat interessant is, is dat het een consistent handelsvolume heeft behouden.

Deze grafiek is consistenter dan het volume van CME-futures die met contante betaling worden afgewikkeld, of het totaal van de belangrijkste derivatenbeurzen, gebaseerd op gegevens van skew.

De geaggregeerde dagelijkse volumes op de topbeurzen en CME vertonen aanzienlijke dalingen. De meest populaire reden is de algemene perceptie dat futures die in contanten worden afgewikkeld vrij gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd, omdat ze worden afgewikkeld met behulp van een formule waarbij prijzen van een derde partij op de spotmarkt met potentieel kleine volumes worden genomen, in plaats van alleen de onderliggende waarde op de vervaldag te leveren.

Derivatenhandelaren houden rekeningen bij op de spotmarkt en derivatenbeurzen. Zij nemen long/short posities in de in contanten afgewikkelde futures op derivatenbeurzen en tijdens de afwikkeling gebruiken zij hun portemonnee op de spotmarkten om de referentieprijs omhoog/omlaag te brengen, en dit is de waarde die door derivatenbeurzen wordt vastgelegd en in hun afwikkelingsformule wordt gebruikt.

Deze manipulatie is alleen mogelijk vanwege de lage liquiditeit op de spotmarkten van waaruit de referentieprijs wordt getrokken. Zodra deze handelaren hun winst uit de afwikkeling in contanten ontvangen, wikkelen zij hun positie op de spotbeurzen af. Hoewel deze manipulatie moeilijk te traceren is, is er een scherpe beweging vlak voor de geplande afwikkeling en dit is duidelijk zichtbaar in de CME-grafiek. Dit is echter niet duidelijk zichtbaar in de cash-settled Bitcoin-futures op Bakkt.

Op Bakkt is de groei consistent voor de afgelopen zes maanden. De grafiek van Bakkt voor fysiek afgewikkelde Bitcoin Code-futures heeft echter een ander groeitraject.

Het volume nam toe in de laatste week van juli 2020 en was consistent boven de 80 miljoen dollar, waarbij de 100 miljoen dollar een paar keer werd overschreden. Futures die in contanten worden afgewikkeld zijn populairder dan futures die fysiek worden afgewikkeld en er is een consistente groei in de eerstgenoemde. Dit toont aan dat de Bitcoin-futures op Bakkt de afgelopen 6 maanden consistent hebben gepresteerd en dat de vraag naar hetzelfde consistent is op de beurs.

Bakkt Bitcoin-futures kunnen de enige zijn die niet gemanipuleerd zijn en de enige die in volume zijn verdubbeld met een consistente groei in de afgelopen 6 maanden.

Dieser Eintrag wurde in Bitcoin veröffentlicht.