Bitcoin Marktwaarde Tests $760B op vrijdag, overtreft Facebook Cap

Aan het eind van het jaar, met 29.111,63 dollar, steeg Bitcoin vorig jaar met meer dan 300%.

Met een winst van meer dan 40% in iets meer dan een week staat Bitcoin op het moment van dit schrijven op $40.436.

De recente stijging van de Bitcoin Era resulteerde in het plaatsen van een hogere marktwaarde van de cryptocurrency dan het social media netwerk Facebook Inc (NASDAQ: FB). Dit maakte de munt waardevoller dan alle beursgenoteerde bedrijven, behalve de top zes: Apple Inc (NASDAQ: AAPL), Saudi Aramco (TADAWUL: 2222), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT), Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN), Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL) en Tesla Inc (NASDAQ: TSLA).

Op een gegeven moment lag de Bitcoin $766,31B marktwaarde tussen Tesla en Facebook met een marktwaarde van respectievelijk $804,54B en $759,32B. Dit werd onthuld door Bitcoin-miljardair en Tweelingen Co-oprichter Cameron Winklevoss.

Het jaar eindigde op $29.111.63 en Bitcoin steeg vorig jaar met meer dan 300%. Met een winst van meer dan 40% in iets meer dan een week staat Bitcoin op het moment van dit schrijven op $40.436.

Vergeleken met fiatvaluta’s heeft Bitcoin uitzonderlijk goed gepresteerd, en heeft het zelfs kortstondig de roebel van Rusland en de baht van Thailand verslagen. Op het moment van dit schrijven staat de Bitcoin echter op nummer 16 volgens FiatMarketCap.

Het nieuws van Bitcoin’s winst ten opzichte van Facebook kwam echter als goed nieuws voor de Winklevoss-tweeling.

Cameron Winklevoss, die beweert dat Mark Zuckerberg het idee voor de sociale netwerkgigant van hem en zijn tweelingbroer heeft gestolen, leek in een tweet een stootje te krijgen op Facebook.

Bitcoin’s rally zal naar verwachting nog een tijdje langer duren, vooral met het voorgestelde stimuleringspakket van $3T van de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden.

Alex Melikhov, CEO en oprichter van Equilibrium en de EOSDT stablecoin, beweert dat het stimuleringspakket zou resulteren in marktliquiditeit. Verwacht wordt dat dit de bitcoin prijzen verder zal opdrijven.

De crypto-gigant heeft een stierenloop meegemaakt als gevolg van de inflatieverhogende maatregelen die de Federal Reserve en de Amerikaanse regering de afgelopen maanden hebben moeten nemen om het economische effect van de Covid-19-pandemie op te vangen.

Dit heeft op zijn beurt geresulteerd in een verhoogde belangstelling voor virtuele activa door verschillende instellingen in een poging om een hedge te vinden tegen de resulterende inflatie.

Dieser Eintrag wurde in Bitcoin veröffentlicht.